آخرین اخبار
کد مطلب: 75968
از برخورد جدي با مفسدان اقتصادي تا کاهش مدت زمان دادرسي‌ها به عنوان يک اولويت
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 714
 


به گزارش سلام لردگان، رهبر معظم انقلاب هر ساله در هفته قوه قضائيه با مسئولان دستگاه قضايي ديدار مي‌کنند و بر اساس نيازهاي روز جامعه رهنمودها و توصيه‌هايي را براي آن‌ها خواهند داشت.

خبرگزاري فارس در هفته قوه قضائيه اقدام به باز نشر برخي از رهنمودهاي رهبري به مسئولان قضايي کشور طي 10 سال گذشته کرده است.

در ذيل بخشي از سخنان رهبر انقلاب خطاب به مسئولان قضائي را مي‌خوانيد:

اعتماد مردم به دستگاه قضايي امري ضروري است

رهبر معظم انقلاب اسلامى سال 82 و در ديدار با رئيس و جمعي ازمسئولان قوه قضاييه و خانواده‌هاى شهيدان حادثه هفتم تير با قدردانى از تلاش‌هاى بى وقفه مسئولان دستگاه قضايى تأکيد کردند: دستگاه قضايى بايد با رعايت ضوابط و مقررات، جلب روزافزون اعتماد مردم و اطلاع رسانى به افکار عمومى، انجام وظايف بسيار مهم خود را در تحقق عدالت و حفظ و تأمين حقوق و امنيت مردم، با قاطعيت و قدرت ادامه دهد.

حضرت آيت الله خامنه اى، اعتماد مردم به دستگاه قضايى را، به موازات اقتدار قوه قضاييه، امرى ضرورى برشمردند و خاطرنشان کردند: دلگرم بودن ملت به رعايت عدالت در کليه مراکز قضايى و در سراسر کشور بسيار مهم است، بنابراين حتى از يک تخلف قضايى نيز نبايد چشم پوشى کرد.

ايشان برخوردارى مردم از امنيت قضايى را در هنگام مراجعه به دستگاه قضا، بسيار مهم خواندند و افزودند: اگر امنيت قضايى وجود داشته باشد امنيت سياسى، اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى نيز بوجود مى آيد بنابراين بايد مسئولان دستگاه قضايى با ايجاد ساز و کار مناسب، بطور دائم مراقب باشند تا در ميان انبوه قضات پاکدامن، شريف و دانا، برخى عناصر سست عنصر، در امنيت قضايى مردم خللى ايجاد نکنند.

ضرورت رفتار عادلانه با محکومين و گرايش دستگاه قضايي به زندان‌زدايي

رهبر معظم انقلاب اسلامى سال 83 در ديدار با مسئولان دستگاه قضايى و خانواده هاى شهيدان سرافراز هفتم تير تأکيد کردند: وظيفه قوه قضاييه ايجاد عدالت و احقاق حق است و دستگاه قضايى بايد با همه وجود و بدون تأثيرپذيرى از «ثروت، قدرت، ديوان سالارى و يا جوسازى و تهمت»، تحقق کامل عدالت را پيگيرى کند.

ايشان قاضى را محور دستگاه قضايى خواندند و افزودند: همه بخش‌هاى مختلف قوه قضاييه بايد در خدمت قضاوت عادلانه قضات باشند تا دادگاه‌ها به عرصه جارى شدن عدالت، احقاق حق و ابطال باطل تبديل شود.

حضرت آيت الله خامنه اى با اشاره به لزوم رفتار عادلانه با محکومين خاطرنشان کردند: گرايش دستگاه قضايى به زندان زدايى، بسيار خوب است و بايد با تدبير و براساس برنامه دنبال شود چرا که زندان نبايد محيطى فسادآور باشد و شخصيت زندانى را از بين ببرد و يا خانواده او را بيچاره کند.

رهبر معظم انقلاب اسلامى کادرسازى در قوه قضاييه را مهم خواندند و افزودند: بخش‌هاى آموزشى، نظارتى، مديريتى و ساير بخش‌هاى دستگاه قضايى بايد نقش خود را در زمينه‌سازى براى تحقق عدالت ايفا کنند.

گسترش دانش قضايي در تمام سطوح قوه قضائيه ضروري است

حضرت آيت الله خامنه اى در سال 84 پرورش عناصر فعال و گسترش علم و آگاهى و دانش قضايى را در تمام سطوح قوه قضاييه ضرورى خواندند و با اشاره به اقدامات و برنامه‌هاى ارزشمند دستگاه قضايى افزودند: نتيجه اين برنامه‌ها، بايد در عمل احساس آرامش و امنيت را در مردم ايجاد کند.

رهبر معظم انقلاب، رعايت کامل قوانين در دادرسى‌ها و نظارت بر قوه قضاييه را باعث مستحکم شدن دستگاه قضايى خواندند و با اشاره به لزوم استقبال دستگاه قضايى از نظارت، افزودند: هر قدر سازمان‌هاى بازرسى و نظارتىِ درون و بيرون دستگاه قضايى و صاحب نظران حوزه و دانشگاه و حقوق‌دانان کشور، در مورد قوه قضاييه بيشتر پيشنهاد و نظر دهند و منصفانه انتقاد کنند، دستگاه قضايى تقويت مى‌شود.

ايشان، رئيس دستگاه قضايى را عالم، هوشمند و شخصيتى برجسته خواندند و با اشاره به حضور قضات شريف و پاک دامن در دستگاه قضايى افزودند: ارکان و پايه‌هاى دستگاه قضايى، بسيار خوب و مستحکم است و هر قدر اين دستگاه در معرض چالش قانونى و نظارتى قرار بگيرد ورزيده تر خواهد شد.

مهم‌ترين مسئوليت قوه قضائيه مبارزه با جرم و تخلف و اجراي قاطعانه عدالت است

رهبر انقلاب اسلامي در سال 85 و همزمان با هفته قوه قضائيه شهيد آيت الله بهشتي را معمار حقيقي دستگاه قضايي جمهوري اسلامي دانستند و افزودند: قوه قضاييه بايد مرجعي اطمينان بخش براي آحاد مردم و نقطه اميد و جلوه گاه عدالت براي مظلومان، باشد.

ايشان با تأکيد بر اينکه بايد همواره به دستگاه قضايي در ميان مردم به عنوان يک حَکم عادل، منصف، تيزبين و هوشيار، نگريسته شود خاطرنشان کردند: مهم‌ترين مسئوليت قوه قضائيه مبارزه با جرم و تخلف و اجراي قاطعانه عدالت است.

حضرت آيت الله خامنه اي با تأکيد بر اينکه دستگاه قضايي به تنهايي نمي تواند همه امور کشور را اصلاح کند، افزودند: اگر دستگاه قضايي وظيفه خود را به صورت کامل و صحيح انجام دهد، ديگر دستگاه‌ها نيز مجبور به حرکت به سمت صلاح و مبارزه با عوامل فساد خواهند شد.

ايشان همچنين لزوم برخورد قاطعانه با تخلفات در قوه قضاييه و حتي حساس بودن به شبهه تخلف را يادآور شدند.

لازمه امنيت اقتصادي برخورد جدي با مفسدان اقتصادي است

حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب سال 86 در ديدار رئيس، مسئولان و جمعي از قضات و کارکنان دستگاه قضايي، کارآيي و کارآمدي قوه قضاييه را در دستيابي نظام اسلامي به اهداف خود، بسيار مهم ارزيابي و تأکيد کردند: يکي از مهم‌ترين وظايف دستگاه قضايي استقرار امنيت در ابعاد اجتماعي، اقتصادي، اخلاقي و حيثيتي، و برخورد قاطع، بي ملاحظه و عبرت آموز با متجاوزان به قانون است.

رهبر انقلاب اسلامي، اجراي عدالت، احقاق حق، قانون‌گرايي، ايستادگي در مقابل زورگويان و فرصت طلبان، و ايجاد احساس آرامش و امنيت در جامعه را از وظايف قوه قضاييه برشمردند و افزودند: لازمه امنيت اقتصادي برخورد جدي با مفسدان اقتصادي است و اين تصور که برخورد با مفسدان اقتصادي موجب ناامني اقتصادي مي شود، صحيح نيست.

حضرت آيت الله خامنه اي، برخورد قاطع با متخلفان به ويژه در داخل دستگاه قضايي را مايه دلگرمي مردم دانستند و افزودند: نظارت جدي بر عملکرد مجموعه دستگاه قضايي، استفاده از فناوري‌هاي نوين، و برنامه‌ريزي و نظام مند عمل کردن، زمينه ايجاد اطمينان در مردم را بيش از پيش فراهم خواهد کرد.

ايشان همچنين مسئولان دستگاه قضايي را به حداکثر استفاده از شرايط کنوني به منظور ارائه يک نمونه ملموس از دستگاه قضاي اسلامي توصيه کردند.

کاهش مدت زمان دادرسي‌ها يکي از اولويت‌هاي قوه قضائيه است

حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب سال 87 و همزمان با هفته قوه قضائيه، تلقي عمومي از دستگاه قضايي به عنوان پناهگاه مظلومان را نقطه مطلوب و هدف اصلي برشمردند و با اشاره به نقش بسيار مهم و سنگين قوه قضاييه در اجراي عدالت تأکيد کردند: مطالبه هفت سال پيش از سران قوا براي مبارزه جدي و قاطعانه با مفاسد اقتصادي همچنان به روز است.

رهبر انقلاب هدف از اجراي اين سياست‌ها را رساندن قوه قضاييه به جايگاه شايسته خود در جامعه اسلامي دانستند و خاطرنشان کردند: اين جايگاه شايسته، همان به وجود آمدن احساس عمومي مبني بر مأمن بودن قوه قضاييه و اجراي عدالت در اين قوه است.

ايشان ارزيابي مستمر درخصوص ميزان حرکت و پيشرفت به سوي نقطه مطلوب را يکي از اولويت‌هاي مهم برشمردند و تأکيد کردند: بايد دائماً بررسي شود که چه ميزان از اهداف سياست‌هاي کلي قوه قضاييه تحقق يافته است و اين بررسي مستمر بايد شاخص و معيار حرکت باشد.

حضرت آيت الله خامنه اي تلاش پيگير براي کاهش مدت زمان دادرسي‌ها را از ديگر اولويت هاي قوه قضاييه دانستند و خاطرنشان کردند: به عموم پرونده ها بايد با سرعت، دقت و قاطعيت و به دور از جنجال رسيدگي شود.

تحقق عدالت نيازمند زيرساخت هاي نرم افزاري و سخت افزاري متعدد است

حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي امروز در ديدار رئيس و مسئولان قوه قضاييه در سال 88،‌ اصلي‌ترين وظيفه اين قوه را تأمين عدالت، و تحقق آن را در گرو عمل به قانون دانستند و با اشاره به مسائل اخير کشور تأکيد کردند: حل و فصل قضايا از طريق معيارهاي قانوني امکان پذير است و همه نخبگان، فعالان و جناح هاي سياسي از هر دو طرف نيز بايد از هرگونه تحريک احساسات و ايجاد خلل در يکپارچگي ملت پرهيز کنند.

حضرت آيت الله خامنه اي با تأکيد بر اينکه تحقق عدالت بسيار سخت و نيازمند زيرساخت هاي نرم افزاري و سخت افزاري متعددي است افزودند: تأمين عدالت در جامعه علاوه بر همه اين زيرساخت‌ها نيازمند توکل بر خدا و عزم راسخ است که اين روحيه بايد در قوه قضاييه گسترش يابد.

ايشان خاطرنشان کردند: مهم‌ترين مسئله نتيجه و خروجي کار است که اگر اين خروجي عدالت باشد، در پيشگاه خداوند متعال، مردم و نفس خود سرافراز خواهيم بود.

يکي از سخت‌ترين کارها در قوه قضائيه تأثيرناپذيري از حب و بغض‌ها و جريان سازي‌هاي سياسي است

حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار سال 89 خود با رئيس و مسئولان قوه قضاييه، دستگاه قضايي را يکي از بخش‌هاي بسيار حساس نظام اسلامي دانستند و با تأکيد بر لزوم حمايت همه دستگاه‌هاي کشور از قوه قضاييه، خاطرنشان کردند: يکي از وظايف مهم قوه قضاييه، خارج نشدن از جاده عدل و انصاف و تأثيرناپذيري از جو سازي‌هاي سياسي، و حب و بغض ها در قضاوت و صدور احکام است.

ايشان مسئولان ارشد قوه قضاييه را هم انسان‌هايي پاک، سالم و خوش سابقه دانستند و خاطرنشان کردند: در سطح قوه قضاييه نيز قضات فاضل، روشن بين، شجاع و درست کردار کم نيستند، که همه اين موارد از زمينه هاي اميدواري در دستگاه قضايي است.

حضرت آيت الله خامنه اي تجديد نظر در قوانين و مقررات داخل قوه قضاييه و برطرف کردن تعارض قوانين و اصلاح عدم انطباق رأي دادگاه‌هاي بدوي با دادگاه‌هاي بعدي را نيز از جمله نيازهاي دستگاه قضايي خواندند و افزودند: يکي از مهم‌ترين مسائل در قوه قضاييه که از سخت‌ترين کارها به شمار مي آيد، تأثيرناپذيري از حب و بغض ها و جريان سازي‌هاي سياسي است.

اقتدار و اعتماد عمومي دو رکن اصلي و مورد نياز قوه قضاييه 

حضرت آيت الله خامنه اي در سال 90، اقتدار و اعتماد عمومي را دو رکن اصلي مورد نياز قوه قضاييه برشمردند و تأکيد کردند: اقتدار قوه قضاييه با تأمين زيرساخت‌هاي مناسب انساني و فني به‌وجود مي آيد.

ايشان افزودند: تربيت انسان‌هاي شايسته، فاضل، امين و درستکار و همچنين ابتکار و نوآوري، وضع قوانين صحيح و بهره‌گيري درست و بر اساس تشخيص عقلي، از پيشرفت‌هاي گوناگون فني و سازماني، زمينه ساز استحکام دروني قوه قضاييه و اقتدار آن خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامي لازمه جلب اعتماد عمومي به عنوان دومين رکن مورد نياز قوه قضاييه را، تأمين عدالت دانستند و تأکيد کردند: تبديل شدن عدالت به جرياني فراگير و دائمي در قوه قضاييه نيازمند تقوا، نگاه بي طرفانه در حوادث کوچک و بزرگ، و عملکرد دقيق و حکيمانه به قانون است.

رهبر انقلاب اسلامي سخنان خود با اشاره به پيشرفت‌هاي قوه قضاييه از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي تاکنون و در دوره هاي مختلف خاطرنشان کردند: در دوره فعلي نيز شخصيت برجسته اي از لحاظ علم، ابتکار، نشاط، انگيزه و همت در رأس قوه قضاييه قرار دارد و اقدامات عالمانه و مبتکرانه تحسين برانگيزي انجام گرفته است.

پرهيز قواي سه‌گانه از مسائل حاشيه اي و اختلافي

حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي در آخرين ديدار خود با رئيس، مسئولان عالي و قضات قوه قضاييه در سال 91، ارتقاء دستگاه قضايي به منظور تحقق عدالت قضايي در جامعه را مهم‌ترين هدف برشمردند و ضمن تبيين برخي نکات مهم براي رسيدن به اين هدف، همکاري همه دستگاه ها به ويژه قواي سه‌گانه را در شرايط کنوني فريضه و لازم دانستند و تأکيد کردند: دولت، مجلس و قوه قضاييه، همه در جبهه واحد دفاع از اسلام، ملت ايران و استقلال و هويت کشور در مقابل تلاش همه جانبه قدرت‌هاي استکباري، قرار دارند و بايد با پرهيز از مسائل حاشيه اي و اختلافي، به يکديگر کمک کنند.

رهبر انقلاب اسلامي، اتقان احکام قضايي را يکي ديگر از پيش نيازهاي ارتقاي قوه قضاييه برشمردند و خاطرنشان کردند: احکام قضايي بايد از آنچنان استحکام محتوايي برخوردار باشند که اگر در معرض نظر متخصصان امور فقهي و حقوقي قرار گيرند، قاضي صادر کننده آن، هيچ دغدغه اي نداشته باشد.

حضرت آيت الله خامنه اي تأکيد کردند: تصميم براي اتقان احکام دادگاه‌ها بايد در قوه قضاييه فراگير شود زيرا نقض مکرر احکام دادگاه‌هاي بدوي نشان دهنده نقض محتوايي و شکلي احکام است.

ايشان همچنين با تأکيد بر لزوم کاهش توسل به زندان در مجازات‌ها، به عنوان يک سياست جاري در قوه قضاييه، خاطرنشان کردند: بايد تا آنجا که ممکن است، مجازات زندان به حداقل برسد زيرا زندان يک پديده نامطلوب است و تبعات گسترده اي براي زندانيان، خانواده هاي آنان و حتي محيط کار افراد دارد.

رهبر انقلاب اسلامي حفظ آبروي افراد را يکي از مسائل بسيار حساس و مهم برشمردند و خاطرنشان کردند: بخش قابل توجهي از اين موضوع، متأسفانه به فضاسازي‌ها و شايعه‌سازي‌هاي برخي مطبوعات و پايگاه‌هاي رايانه اي مربوط مي شود اما قوه قضاييه نبايد به هيچ وجه تحت تأثير اين جوسازي‌ها قرار گيرد.

ايشان کادرسازي براي مناصب مديريتي و مسئوليت‌هاي ارشد قوه قضاييه را از ديگر لوازم ارتقاي دستگاه قضايي برشمردند.

منبع: بيانات رهبر معظم انقلاب منتشر شده در سايت www.leader.ir

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس